Good Old Swing Dance

Wij zijn Good Old Swing Dance Amersfoort en dansen lindy hop!
Een vrolijke partnerdans met aanstekelijke twenties vibe.
Je kent vast wel die oude zwartwitfilms waarbij ze allemaal uit hun dak gaan. Dat dus!
Iedereen danst met  iedereen, dus je hoeft geen partner mee te nemen. Ook als je geen danservaring hebt, ben je welkom.
Je kunt zelf kiezen welke rol je danst: leider, volger of allebei.
Naast de wekelijkse lessen waarin je alles leert over de pasjes en improvisatie, organiseren we met regelmaat specials (themalessen) en socials (vrijdansen)

Lindy hop is dans, plezier en gezelligheid in 1!
Kom meedoen en get hooked!

Wat is swing

Swing is een overkoepelende term voor diverse dansstijlen, die zijn ontstaan in de jaren '20/'30.

Hun oorsprong en wortels liggen in de VS en met name in de Afro-Amerikaanse Cultuur

Swingstijlen

Swingstijlen die nu nog veel worden gedanst, zijn Lindy Hop, Charleston, Shag, Boogie Woogie, Balboa, West Coast Swing en East Coast Swing.
Maar ook Rock'n roll en blues vallen eronder. Swing is nooit helemaal uitgestorven, hoewel na het hoogtepunt tijdens de Swing Era(1920-1940) de belangstelling afnam. Sinds de jaren '80 is er een werledwijde opleving, en met name de vrolijke variant Lindy Hop is heel populair.

Oorsprong

De energieke en vrolijke Lindy Hop is ontstaan in Harlem, New York, van de jaren '30.
Een tijd waarin de Afro Amerikaanse artistieke cultuur opbloeide, en er een nieuw, Afro-Amerikaans bewustzijn groeide- met trots op de eigen cultuur en de verzet tegen de rassensegregatie. Het nachtleven in Harlem was bruisend, het stikte er van de nachtclubs balzalen. Vooral de legendarische Savoy Ballroom was berucht;hier werd gedanst door zwarten én witten; een unicum in die tijd. Destijds was dit The pace to be als het ging om vernieuwende swingmuziek, en thuishaven van bekende dansers op topniveau.

Swingdance Amersfoort

Bij Swingdance Amersfoort dansen we voornamelijk Lindy Hop, en ook zijn er specials ( workshops, gastlessen) in een aanverwante stijl. Naast wekelijkse lessen hebben we regelmatig socials, feestjes waar iedereen welkom is om te socializen, maar vooral om je danspassen te oefenen op swingende muziek, met dj's of live (big) bands!        Swingdance is een sociale dans: het gaat om het plezier en contact met anderen, er wordt veelal met (verschillende) partners gedanst. Tegenwoordig speelt gender geen rol (meer) en kun je zelf kiezen of je als leider of volger wilt dansen. Je hoeft geen vaste partner te hebben; het leuke is juist dat je met iedereen kunt dansen! Techniek, improvisatie en partnercommunicatie zijn belangrijke aspecten van de lessen.
Misschien vraag jeje nog steeds af wat swing precies is. Hoewel de meeste mensen de term niet drect herkennen, zal het je waarschijnlijk toch bekend voorkomen als je het eenmaal ziet, zeker in combinatie met de muziek. Dus kijk vooral de aanstekelijke filmpjes hieronder of nog beter : kom het een keer uitproberen!